Feestweekend 10 en 11 juni 2017

Feestweekend 10 en 11 juni 2017

Op zondag 11 juni 2017 organiseert onze schutterij het dekenale schuttersfeest van het dekenaat Thorn. De dag ervoor, op zaterdag 10 juni, wordt ’s middags het traditionele dorpsschieten georganiseerd. ’s Avonds speelt de band Prozac in onze feesttent. Alle activiteiten vinden plaats op ons feestterrein aan de Hagenbroekerweg te Wessem. Op deze pagina vindt u alle informatie over de activiteiten die dit weekend plaatsvinden.

Dorpsschieten

Zaterdag 10 juni 2017, aanvang 14.30 uur

Het feestweekend start op zaterdagmiddag met de 43e editie van het dorpsschieten. Heb je altijd al een keer in teamverband met de zware schuttersbuks willen schieten? Kom dan naar ons schietterrein.

Voor wie
Je kunt inschrijven met je bedrijf, vereniging, familie, vriendengroep etc. Het dorpsschieten is een ideale gelegenheid om kennis te maken met een stukje Limburgse folklore

Kosten
De kosten voor het dorpsschieten bedragen € 2,00 per schutter, oftewel € 12,00 per zestal. Inschrijven kan op de dag van het evenement bij het wedstrijdsecretariaat. Voor de winnaars worden geldprijzen en de felbegeerde wisselbeker beschikbaar gesteld.

Luchtdrukgeweer schieten
Voor kinderen vanaf 10 jaar is er de mogelijkheid om te schieten met een luchtdrukgeweer. Uiteraard gebeurt dit onder begeleiding van ervaren schutters van onze schutterij. Ook kinderen kunnen op deze manier kennis maken met de schietsport.

Legitimatiebewijs
Door gewijzigde wet- en regelgeving moet IEDEREEN die komt schieten een geldig legitimatiebewijs bij zich hebben.

Dorpskoningsschieten

Zaterdag 10 juni, aanvang 17.00 uur

Wie schiet de koningsvogel af en wordt gekroond tot dorpskoning(in) 2017? Tijdens de eerste editie van het dorpskoningsschieten zal dit duidelijk worden. Iedereen van 16 jaar en ouder mag vanaf 17.00 uur mee schieten op de koningsvogel. Inschrijven voor het dorpskoningsschieten kan bij het wedstrijdsecretariaat op het schietterrein tot 16.30 uur. De kosten bedragen € 2,00 per deelnemer.

Feestavond met Prozac

Zaterdag 10 juni 2017, aanvang 20.00 uur

Op zaterdagavond staat ons een spetterend optreden van de Thorner formatie Prozac (voorheen X66) te wachten. Begonnen in ’66 en ‘still going strong’! De beste muziek uit de seventies, eighties en nineties, gecombineerd met muziek van het heden.

Foto prozac

De entree is gratis.

Dekenaal schuttersfeest

Zondag 11 juni 2017, aanvang 13.30 uur

Optocht
Het dekenale schuttersfeest van het Dekenaat Thorn start op zondag om 13.30 uur met een kleurrijke optocht door het dorp. Deelnemende schutterijen (in optochtvolgorde) zijn:

1. Sint Ansfried Thorn
2. Sint Lambertus Neeritter
3. Sint Michaël Thorn
4. Sint Sebastianus Ell
5. Sint Petrus Kelpen-Oler
6. Sint Sebastianus Heel
7. Sint Severinus Grathem
8. Sint Jacobus Hunsel
9. Sint Margaretha Ittervoort
10. Sint Sebastianusgilde Beegden

De optochtroute is als volgt:

Thornerweg – Paardenbeemd – Hofstraat – Terpstraat – Van Horneplein – Burgemeester Joostenlaan – Thornerweg (met defilé bij jeugdhuis ‘De Sprong’) – Verbindingsweg – Thornerweg – Hagenbroekerweg.

Optochtroute

Feestterrein
Na afloop van de optocht vindt op het feestterrein de officiële opening van het schuttersfeest plaats, gevolgd door diverse terreinwedstrijden zoals beoordeling van koningsparen en marketentsters en optredens van diverse muziekkorpsen. Omstreeks 16.00 uur start de schietwedstrijd. In vijf verschillende klassen wordt er door de schutters gestreden om diverse prijzen.

In de feesttent zorgen DJ’s Job en Raoul voor passende muziek. Iedereen is van harte welkom. De entree is gratis.

Poster feestweekend 2017