Basisschool St. Medardus gaat naar Kinjer-OLS 2019

Basisschool St. Medardus gaat naar Kinjer-OLS 2019

Op dinsdag 25 juni 2019 wordt in Sevenum het ‘Kinjer-OLS’ gehouden. Het Kinjer-OLS is het OLS (Oud Limburgs Schuttersfeest) voor kinderen. In 2019 neemt de basisschool Sint Medardus met de kinderen van groep 6/7 hieraan deel. Samen met onder andere leden van de schutterij zal deze deelname gedurende dit schooljaar worden voorbereid.

Introductieles

Op donderdag 25 oktober hebben enkele leden van schutterij Sint Joris de basisschool bezocht. Tijdens een introductieles van ongeveer een uur hebben ze alle kinderen van de school kennis laten maken met de schutterswereld en schutterij Sint Joris in het bijzonder. Hoe zijn schutterijen ontstaan? Wat doet een schutterij allemaal? En welke functies komen er voor binnen een schutterij? Dit alles is op interactieve wijze aan de kinderen verteld. Hierbij is gebruik gemaakt van foto’s, video’s en diverse attributen die de leden van de schutterij hadden meegenomen. Uiteraard is ook is aan de kinderen verteld dat groep 6/7 dit jaar gaat deelnemen aan het Kinjer-OLS!

Voorbereiding Kinjer-OLS 2019

Deelname aan het Kinjer-OLS vraagt een behoorlijke voorbereiding. Het is voor een deelnemende school immers een hele opgave om zich te presenteren als een echte schutterij. Kostuums, instrumenten en andere attributen moeten worden gemaakt. Daarnaast gaan de kinderen leren marcheren, muziek maken en zelfs schieten met het luchtdrukgeweer. Vanaf januari zal hieraan tijdens onder andere muziek-, gym- en handenarbeidlessen aandacht worden besteed. Schutterij en school trekken hierin samen op.

Helpende handen zijn welkom!

Wij vinden het belangrijk om de kinderen van groep 6/7 zoveel als mogelijk bij alle voorbereidingen te betrekken. Het is immers hun OLS deelname. Het zal echter niet mogelijk zijn om de kinderen alles zelf te laten doen. Hulp van volwassenen is daarom hard nodig. Naast een aantal enthousiaste schutterijleden die hun hulp hebben toegezegd, doen wij een beroep op ouders, opa’s, oma’s of andere mensen die een steentje willen bijdragen. Alle hulp is zeer welkom!

Tot slot

Schutterij Sint Joris is zeer verheugd om samen met de kinderen van basisschool Sint Medardus deel te nemen aan het Kinjer-OLS 2019. Wij hebben veel vertrouwen in een succesvolle voorbereiding en zijn ervan overtuigd dat het Kinjer-OLS voor de kinderen een fantastische beleving wordt. En wie weet, komt het felbegeerde ‘Ummeke’ dit jaar wel naar Wessem toe!

Introles kinjer OLS

Reageren is niet mogelijk.