Joep Brentjens nieuwe koning St. Joris

Joep Brentjens nieuwe koning St. Joris

Op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei, heeft het jaarlijkse Koningsschieten van schutterij St. Joris plaatsgevonden. Na een kort bezoek aan de St. Joriskapel op het Van Horneplein werd naar de oude begraafplaats bij de St. Medarduskerk getrokken. Hier vond een mooie ceremonie plaats ter herdenking van onze overleden leden. Aansluitend werd naar het schietterrein afgemarcheerd voor het traditionele koningsschieten.

Koningsschieten
Het was rond de klok van 14.00 uur toen de eerste kogel de plaat met daarop de koningsvogel raakte. De tijd verstreek en na een aantal schietrondes was het wachten op de schutter of de windvlaag die de beslissende tik zou uitdelen. Onder het toeziend oog van velen was het Joep Brentjens die in deze missie slaagde. ‘Ik wist waar ik ‘m moest raken om ‘m naar beneden te krijgen en dat lukte!’, aldus een trotse koning. Joep is na Jan (1932), Jos (1938) en Lins (1953) de vierde koning uit de Brenjens-familie.

Koning Joep 2018Koning Joep Brentjens


Huldiging jubilaris

In de pauze van het koningsschieten was er aandacht voor Thijs Dierx. Hij is dit jaar dertig jaar lid van onze schutterij en kreeg door penningmeester Eric Steffanie de zilveren speld voor het dertigjarig lidmaatschap opgespeld. Voor zijn vrouw Lenie, ook al jaren lid van onze vereniging, stond een mooi boeket bloemen klaar.

Jubilaris Thijs Dierx 2018Jubilaris Thijs Dierx

Prinsschieten
De strijd om het prins- en prinses schieten voor onze jeugdschutters werd helaas niet beslist. Het waaide behoorlijk waardoor het te lastig was om de bölkes te raken waarmee de vogel vast zat. Uiteindelijk is de strijd om het prins(es)schap op zaterdag 12 mei hervat. De bölkes werden nu wel geraakt. Het was uiteindelijk Daantje Kessels die met een welgemikt schot de vogel naar beneden haalde.

Prinses Daantje 2018Prinses Daantje Kessels

Presentatie Marktplein
Na afloop van het Koningsschieten werd naar het Marktplein in Wessem afgemarcheerd. Onder een behoorlijke publieke belangstelling werd koning Joep gepresenteerd en officieel geïnstalleerd. Na drie daverende kamerschoten verzorgden het muziekkorps en exercitiepeloton een optreden voor het aanwezige publiek.

De dag werd op gezellige wijze afgesloten in het schutterslokaal café De Hook waar het tot in de late uurtjes onrustig bleef.

Koning Joep, prinses Daantje en jubilaris Thijs: van harte gefeliciteerd!

Reageren is niet mogelijk.