Terugblik op een fantastisch OLS 2024

Terugblik op een fantastisch OLS 2024

Op zondag 7 en zaterdag 13 juli nam onze schutterij deel aan het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) 2024, georganiseerd in Doenrade door de schutterijen van de gemeente Beekdalen. In dit artikel een terugblik op twee fantastische dagen.

Zondag 7 juli
Op zondag 7 juli waren wij getuige van een mooi en goed georganiseerd OLS feest. Op het programma stonden de optocht, terreinwedstrijden en het eerste gedeelte van de schietwedstrijd. Trots zijn wij op de resultaten die op de verschillende onderdelen werden behaald. Te beginnen met de schietwedstrijd: ons zestal wist 4 rondes foutloos door te komen, waardoor er zaterdag 13 juli teruggekomen mocht worden voor de strijd om de felbegeerde Um. Maar ook de prijzen en resultaten in de optocht en bij de terreinwedstrijden mochten er zijn. Hieronder een overzicht:

Optocht (categorie nieuwe exercitie gewapend):

 • Beste bordjesdrager (Ilionne van den Berg): 3e prijs (na loting)
 • Beste commandant (Roger Joris): 5e plaats
 • Beste defilé: 1e prijs
 • Beste houding: 1e prijs
 • Beste tamboer-majoor (Ruud Scheeren): 8e plaats (na loting)
 • Beste vaandeldrager (Jos Deneer): 5e plaats
 • Mooiste geheel: 2e prijs (na loting)

Terreinwedstrijden

 • Mooiste koningin (Zoë Steffanie): 23e plaats (na loting)
 • Mooiste koningspaar (Rob en Zoë Steffanie): 2e prijs (na loting)
 • Beste marketentstergroep (Astrid Naus, Inge Deneer en Anke Deneer): 13e plaats
 • Nieuwe exercitie: 1e prijs
 • Commandant nieuwe exercitie (Roger Joris): 1e prijs
 • Marswedstrijden 2e divisie sectie B: 2e plaats
 • Beste tamboer-majoor 2e divisie (Ruud Scheeren): 3e plaats
 • Soliste Renske Hanssen (5e div. blaasinstrumenten): 3e plaats
 • Solist Mik Rietjens (jeugddivisie blaasinstrumenten): 1e prijs
 • Soliste Anouk Steffanie (3e divisie slagwerk): 3e plaats
 • Soliste Romy Silkens (5e divisie slagwerk): 13e plaats
 • Solist Sam Deneer (jeugddivisie slagwerk): 3e prijs
 • Soliste Sophie Deneer (jeugddivisie slagwerk): 7e plaats (na loting)

Zaterdag 13 juli
Er werd wederom naar Doenrade afgereisd. Op het programma stonden het uitkavelen van de schietwedstrijd én de jeugdschietwedstrijd.
Dit jaar was het derde jaar dat onze schutterij deelnam aan de jeugdschietwedstrijd. Het drietal van St. Joris, bestaande uit Sophie Deneer, Youri Deneer, Ilionne van den Berg en reserveschutter Fenna Deneer, ging de strijd aan met nog 28 andere drietallen. Onze jeugdschutters deden erg goed hun best, maar misten helaas net teveel bölkes om in aanmerking te komen voor een prijs.
Bij de strijd om d’n Um lieten onze schutters zien dat ze in een goede vorm verkeerden. Samen met nog 35 andere schutterijen begonnen zij zaterdagochtend aan de kaveling. De eerste 4 ronden op bölkes van 1,5 x 1,5 cm werden feilloos doorgekomen. Na de pauze werd de strijd met nog 16 schutterijen in de wedstijd hervat op bölkes van 1 x 1 cm.  Ook dat ging goed en rond de klok van 14.30 uur was een plek in de top 10 veilig gesteld. De spanning liep verder op toen onze schutters doordrongen tot de laatste 5. Helaas was het schutter Resie Maessen-Scheeren die in de finale een bölke liet staan. Onze schutters eindigden daarmee op een fantastische 3 plaats, een resultaat om trost op te zijn! De strijd om d’n Um werd uiteindelijk pas na 20 schietrondes beslist. Schutterij St. Nicolaas Heythuysen bleef foutloos en werd daarmee de terechte winnaar van het OLS 2024.

Wij feliciteren alle schutters met de behaalde resultaten en bedanken onze supporters voor hun steun. Graag tot volgend jaar op het OLS 2025 in Heythuysen.

Taptoe Wessem 2024

Taptoe Wessem 2024

Op zaterdag 15 juni organiseert onze schutterij een muzikale taptoe op het Marktplein in Wessem. Diverse Limburgse muziekverenigingen zullen die avond een muzikaal (show)optreden verzorgen. Het programma begint om 19.00 uur en duurt tot ca. 22.00 uur. De entree is gratis. Consumpties zijn tegen betaling verkrijgbaar. Er zijn beperkt zitplaatsen beschikbaar. Wilt u zitten? Neem dan een eigen stoeltje mee.

Programma
Het taptoeprogramma ziet er als volgt uit:

19.00 uur: Officiële opening en voorstellen deelnemende verenigingen.

19.40 uur: Optreden harmonie EMM Wessem met koor Unity Wessem.

19.55 uur: Optreden drumfanfare Animato Heel.

20.10 uur: Optreden jeugddrumband Aw gemeinte Bor (Born).

20.30 uur: Optreden collectief exercitiepeloton Nieuwe Exercitie. Dit peloton is samengesteld uit diverse Limburgse exercitiepelotons.

20.50 uur: Optreden jachthoornkorps Sint Willibrordus Meijel.

21.10 uur: Optreden muziekkorps Sint Joris Wessem.

21.30 uur: Finale

22.00 uur: einde officiële programma, waarna gezellig samenzijn onder het genot van een drankje.

00.00 uur: einde

 

Dorpsschieten 2024

Dorpsschieten 2024

Op zaterdag 25 mei a.s. wordt de 47e editie van het dorpsschieten gehouden. Het evenement start om 14.30 uur en vindt plaats op het schietterrein van schutterij St. Joris aan de Hagenbroekerweg te Wessem.

Schrijf in met een drietal
Deelname aan het dorpsschieten is mogelijk voor iedereen die een keer in teamverband met de zware schuttersbuks wil schieten. Inschrijven (ter plekke) kan met een drietal waarmee je bijvoorbeeld je bedrijf, vereniging, familie of vriendengroep vertegenwoordigt. Het dorpsschieten is een ideale gelegenheid om kennis te maken met een stukje Limburgse cultuur. En uiteraard om samen een gezellige middag te beleven.

Dorpskoning
Schieten om de titel dorpskoning 2024? Ook dat kan tijdens het dorpsschieten. Dit jaar wordt namelijk voor de vijfde keer het dorpskoningsschieten gehouden. Voor deze individuele wedstrijd kun je je inschrijven op de dag van het dorpsschieten. Doe mee en wie weet, word jij de nieuwe dorpskoning van Wessem!

Schieten voor de jeugd
Voor kinderen vanaf ca. 10 jaar is er de mogelijkheid om te komen schieten met het luchtdrukgeweer. Uiteraard gebeurt dit onder leiding van ervaren schutters van St. Joris. Er zijn leuke prijzen beschikbaar voor de kinderen die de meeste bölkes weten te raken.

Geldig legitimatiebewijs
Volgens wet- en regelgeving dient iedere schutter die deelneemt aan het dorpsschieten een geldig legitimatiebewijs bij zich te hebben. Zonder legitimatiebewijs is deelname helaas niet mogelijk. Denk hier dus aan als je op 25 mei naar ons schietterrein komt.