Dorpsschieten 2023

Dorpsschieten 2023

Op zaterdag 17 juni a.s. wordt de 46e editie van het dorpsschieten gehouden. Het evenement start om 14.30 uur en vindt plaats op het schietterrein van schutterij St. Joris aan de Hagenbroekerweg te Wessem.

Schrijf in met een drietal
Deelname aan het dorpsschieten is mogelijk voor iedereen die een keer in teamverband met de zware schuttersbuks wil schieten. Inschrijven kan met een drietal waarmee je bijvoorbeeld je bedrijf, vereniging, familie of vriendengroep vertegenwoordigt. Het dorpsschieten is een ideale gelegenheid om kennis te maken met een stukje Limburgse cultuur. En uiteraard om samen een gezellige middag te beleven.

Dorpskoning
Schieten om de titel dorpskoning 2023? Ook dat kan tijdens het dorpsschieten. Dit jaar wordt namelijk voor de vijfde keer het dorpskoningsschieten gehouden. Voor deze individuele wedstrijd kun je je inschrijven op de dag van het dorpsschieten. Doe mee en wie weet, word jij de nieuwe dorpskoning van Wessem!

Kosten
De inschrijfkosten voor het dorpsschieten bedragen € 6,00 per drietal. Deelname aan het dorpskoningsschieten kost € 2,00 per schutter.

Schieten voor de jeugd
Voor kinderen vanaf ca. 10 jaar is er de mogelijkheid om te komen schieten met het luchtdrukgeweer. Uiteraard gebeurt dit onder leiding van ervaren schutters van St. Joris. Er zijn leuke prijzen beschikbaar voor de kinderen die de meeste bölkes weten te raken.

Geldig legitimatiebewijs
Volgens wet- en regelgeving dient iedere schutter die deelneemt aan het dorpsschieten een geldig legitimatiebewijs bij zich te hebben. Zonder legitimatiebewijs is deelname helaas niet mogelijk. Denk hier dus aan als je op 17 juni naar ons schietterrein komt.

Rob Steffanie nieuwe koning St. Joris

Rob Steffanie nieuwe koning St. Joris

Op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei, heeft het jaarlijkse Koningsschieten van schutterij St. Joris plaatsgevonden. Na een spannende strijd om wie ‘de vogel’ naar beneden zou schieten, was het uiteindelijk Rob Steffanie die het beslissende schot loste. Hij mag onze schutterij volgend schuttersseizoen alsmede tijdens het Europese Schutterstreffen in Mondsee (Oostenrijk) vertegenwoordigen als koning. Bij de jeugd was het Bjorli van de Berg die de vogel wist af te schieten en zich daarmee kroonde tot prinses van St. Joris!

 

Het koningsschieten was ook het uitgelezen moment om enkele jubilarissen te huldigen en in het zonnetje te zetten. Wij feliciteren onze jubilarissen:

Luc Hendrikx ,10 jaar lid LBT
Daantje Kessels, 12,5 jaar lid OLS Federatie
Marjo Engelen, 12,5 jaar lid OLS Federatie
Inge Smeets-Deneer, 25 jaar lid OLS Federatie
Roger Joris, 40 jaar lid OLS Federatie
Rommelmarkt op zondag 2 april

Rommelmarkt op zondag 2 april

Op zondag 2 april a.s. organiseert onze schutterij haar jaarlijkse rommelmarkt op het Markplein in Wessem. De markt duurt van 11.00 tot 15.00 uur en de entree bedraagt € 2,-. Om 11.30 uur start de verkoop per opbod.

Op deze gezellige markt worden allerhande spullen, voor ieder wat wils, te koop aangeboden door de leden van onze schutterij.