425-jarig jubileum

425-jarig jubileum

In 2020 bestaat onze schutterij 425 jaar. Dit jubileum wordt groots gevierd met tal van festiviteiten. Een overzicht van alle jubileumactiviteiten vindt u op deze pagina.

Programma samengevat:

 • Zaterdag 18 januari: Jubileummis
 • Zondag 26 januari: Investituur Orde van de Rode Leeuw van Limburg
 • Vrijdag 8 mei: Seniorenmiddag en Q-Music Foute Party
 • Zaterdag 9 mei: Dorpsschieten
 • Zondag 10 mei: jubileumschuttersfeest met Wahnsinn
 • Donderdag 21 mei: Koningsschieten op de Markt

 

ZATERDAG 18 JANUARI

19.15 uur: Jubileummis

De jaarlijkse schuttersmis staat dit jaar geheel in het teken van het 425 jarig jubileum. Met deze mis wordt het jubileumjaar officieel geopend. De mis wordt volledig ingevuld door de schutterij en dit jaar op bijzondere wijze muzikaal opgeluisterd door het muziekkorps van de schutterij.

ZONDAG 26 JANUARI

15.00 uur: Investituur Orde van de Rode Leeuw van Limburg

De Edele Eed-Broederschap van de Souvereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de Heilige Sebastianus. Opgericht in 1979 met als doel het onderscheiden van schutters die zich op bijzondere wijze voor het schutters- en gildenwezen verdienstelijk hebben gemaakt. Jaarlijks is het de eer aan enkele schutters om als nieuw lid toe te treden tot de Broederschap. De officiële investituur vindt dit jaar in de Medarduskerk in Wessem plaats.

 

VRIJDAG 8 MEI

14.00-16.00 uur: Seniorenmiddag

Een gezellige muziekmiddag met een hapje en een drankje voor alle senioren van de gemeente Maasgouw. Iedere inwoner van de gemeente Maasgouw die 65 jaar of ouder is kan deelnemen. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door zanggroep ‘Biejeingeraaptj’.

Kaarten voor de seniorenmiddag kosten € 5,00 en zijn van 4 tot 18 april 2020 te koop op de volgende adressen:

 • Wessem: bakkerij Geudens
 • Heel: bakkerij Abels
 • Thorn: buurtsuper
 • Stevensweert: maison Yvonne
 • Maasbracht: wall of fame
 • Ohé en Laak: bakkerij Jos Puts
 • Linne: slagerij De Jong

Bij vragen kunt u contact opnemen met Marij Deneer (06-50646073 / marijdeneer@ziggo.nl)

 

21.00-01.00 uur: Q-Music Foute Party (tent open v.a. 20.00 uur)

Dansen, feesten en (her)beleven van de allergrootste Foute hits die eigenlijk best goed zijn! Y-M-C-A! No no no no no! Una paloma blanca, Sex on the beach, We are the children of the night… Confetti het publiek in, handjes in de lucht en zingen… Al jarenlang is de Foute Party een begrip in Nederland.

Kaarten zijn nu beschikbaar en kosten € 10,20 (early bird), € 13,25 (reguliere voorverkoop) en € 15,00 (dagkassa).

Klik HIER en bestel direct jouw kaarten!

 

 

ZATERDAG 9 MEI

14.30-19.00 uur: Dorpsschieten en dorpskoningsschieten

Het traditionele dorpsschieten. Een jaarlijks terugkerend event waar bedrijven, verenigingen, families en vriendengroepen het in drietallen tegen elkaar op kunnen nemen. Kennis maken met een stukje Limburgse folklore in een gezellige omgeving en onder het genot van een drankje. Daarnaast de mogelijkheid om deel te nemen aan de koningswedstrijd. Wie van de deelnemers schiet de vogel af en wordt gekroond tot dorps- en jubileumkoning 2020?

 

ZONDAG 10 MEI

13.30-22.00 uur: Bonds- en jubileumschuttersfeest

Het eerste bondsschuttersfeest van de Midden-Limburgse schuttersbond (MLSB) wordt in Wessem gehouden. Naast de MLSB-schutterijen zijn er in het kader van het jubileum diverse gastschutterijen aanwezig. Vanaf 13.30 uur trekt de optocht door het dorp. Het defilé wordt afgenomen op de Markt. Aansluitend zijn er diverse wedstrijden op het feestterrein. In de feesttent kan het feest losbarsten. DJ’s Job en Raoul verzorgen de warming up waarna ons vanaf 16.00 uur spetterend optreden van de band Wahnsinn te wachten staat. Auf geht’s los! O’zapft ist! Bis Wahnsinn!

 

Downloads:

 

DONDERDAG 21 MEI

13.00 uur: Koningsschieten

Het jaarlijkse Koningsschieten wordt in het kader van het jubileum gehouden op het Marktplein. Op mobiele kogelvangers zullen de schutters van St. Joris gaan strijden om het koningsschap. Iedereen is van 13.00-20.00 uur van harte welkom deze activiteit onder het genot van een drankje en (live) muziek met ons te beleven.

Verdere informatie over het exacte programma die dag volgt nog…