St. Sebastianusfeest

St. Sebastianusfeest

Het St. Sebastianusfeest is een jaarlijks terugkerende eetavond die sinds de heroprichting van onze schutterij in 1898 wordt gehouden. De avond, die voornamelijk door mannen wordt bezocht, vindt plaats op de vrijdag die het dichts in de buurt ligt van 20 januari. Dit is de datum van de Heilige Sebastianus; de patroonheilige van de schutters. De exacte datum van het volgende St. Sebastianusfeest is te vinden in ons jaarprogramma of in de kalender op deze website.

Traditionele maaltijd
Tijdens het Sebastianusfeest eten ca. 250 genodigden, donateurs en leden in ons schutterslokaal een traditionele maaltijd. Deze is sinds 1898 hetzelfde gebleven en bestaat uit kotelet met bruine saus, gekookte aardappelen en “zuidvruchten” (uitjes en komkommertjes) waarna braadworst met zwart brood en mosterd.

Deelnemen aan het St. Sebastianusfeest
Rond de jaarwisseling worden alle deelnemers van voorgaande jaren door onze bestuursleden bezocht. Zij kunnen dan tegen betaling van € 15,- een kaart kopen om wederom te genieten van de traditionele schuttersmaaltijd. Ook nieuwe deelnemers zijn van harte welkom. Zij kunnen voor meer informatie of aanmelding contact opnemen met een van onze bestuursleden.

SONY DSC

Foto: donateurs genieten van de traditionele schuttersmaaltijd