4e plaats voor St. Joris op OLS Sevenum

4e plaats voor St. Joris op OLS Sevenum

Het OLS in Sevenum heeft zaterdag 13 juli een prachtig vervolg gekregen. Na de vele prijzen die op zondag 7 juli al werden gewonnen, resulteerde de schietwedstrijd in een 4e plaats. Een resultaat waar we erg trots op zijn!

De strijd om de felbegeerde Um ging zaterdagochtend iets na de klok van 11.00 uur van start met nog 25 schutterijen in de wedstrijd. De eerste opgave was het doorkomen van 4 schietrondes op bölkes van 1,5 bij 1,5 centimeter. Onze schutters slaagden daar feilloos in en konden met een goed gevoel gaan lunchen.

Na de lunchpauze, om 13.30 uur, werd de wedstrijd hervat. De bölkes werden een maatje kleiner (1 bij 1 centimeter) en er waren nog 14 verenigingen in de wedstrijd. Onze schutters bleven foutloos en na 2 rondes van 18 punten was een plek in de top tien bereikt. Naarmate de wedstrijd vorderde steeg de spanning onder de schietboom en kon ons zestal op steeds meer support rekenen. Vele Wessemers en andere belangstellenden waren naar Sevenum afgereisd om de strijd live mee te beleven.

Helaas viel het doek voor onze schutterij in de 5e ronde op de kleine bölkes. Daniëlle Peeters miste haar derde schot. Op dat moment stond definitief vast: d’n Um komt niet naar Wessem. Wel moest er nog door gekaveld worden voor de plaatsen 4 t/m 7. Onze schutters misten niet meer, waardoor het eindresultaat een uitstekende 4e plaats werd!


Dit jaar was er voor het eerst ook een schietwedstrijd voor jeugdschutters met het luchtdrukgeweer. Ook onze schutterij was present met een drietal. Zoë, Mark en Rik gingen de strijd aan met de andere verenigingen en deden dat uitstekend. Er werd slechts één bölke gemist. Een plek in de top 3 zat er daardoor net niet in. Een prachtige gedeelde 4e/5e plaats was het eindresultaat waar we ontzettend trots op zijn!


Reageren is niet mogelijk.