Sebastianusfeest en schuttersmis

Sebastianusfeest en schuttersmis

Aankomend weekend staan de eerste twee activiteiten van het jubileumjaar 2020 gepland. Dit jaar bestaat onze schutterij immers 425 jaar.

Op vrijdag 17 januari wordt afgetrapt met het traditionele St. Sebastianusfeest (patroonheilige van alle schutterijen). Hiervoor hebben een aantal leden van St. Joris de afgelopen weken alle donateurs van vorig jaar bezocht voor een donatie van € 15,-. Zij kunnen daarvoor deelnemen aan de traditionele maaltijd van kotelet, aardappelen met bruine saus, zuidvruchten en braadworst met brood en mosterd. Om 19.30 uur wordt gestart met het officiële gedeelte waarna de leden en donateurs tot ca. 21.45 uur kunnen komen eten.

Op zaterdag 18 januari staat de jaarlijkse schuttersmis op het programma. Een mis die wordt gehouden voor alle levende en overleden leden van de schutterij. De mis wordt gehouden in de Sint Medarduskerk en begint om 19.15 uur. Zoals ieder jaar gebruikelijk is, wordt de heilige mis volledig verzorgd door de leden van onze schutterij. Zo zal onder andere het muziekkorps de mis  op bijzondere wijze opluisteren met enkele muziekwerken. Ook wordt het koningspaar 2020 officieel gepresenteerd en ingezegend.

Wij nodigen u allen van harte uit tot het bijwonen van de heilige mis.

Reageren is niet mogelijk.