Wie wordt onze nieuwe koning?

Wie wordt onze nieuwe koning?

Op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei a.s., vindt ons jaarlijkse Koningsschieten plaats. Er zijn die dag festiviteiten op het schietterrein aan de Hagenbroekerweg en op het Marktplein in Wessem.

Herdenking overleden leden
Om 12.45 uur trekken de schutters en genodigden in optocht vanaf het schutterslokaal café De Hook via de Sint Joriskapel naar de begraafplaats in Wessem. Hier zullen de overleden leden van onze schutterij op eervolle wijze worden herdacht.

Koningsschieten
Na de plechtigheid op de begraafplaats wordt naar het schietterrein aan de Hagenbroekerweg gegaan. Hier start rond de klok van 13.30 uur het konings- en prinsschieten. Ongeveer twee uur later zal bekend zijn wie zich tot nieuwe koning(in) en prins(es) hebben gekroond.

Presentatie en optredens Marktplein
De nieuwe koning(in) en prins(es) worden rond 17.30 uur op het Marktplein in Wessem geïnstalleerd en gepresenteerd aan de inwoners van Wessem en overige belangstellenden. Ook wordt hier door het exercitiepeloton en klaroenkorps van St. Joris een optreden verzorgd.

Rond 18.30 uur eindigt het programma op de Markt en keert onze schutterij weer terug naar café De Hook om de dag af te sluiten.

Iedereen is van harte uitgenodigd om onze activiteiten die dag te komen aanschouwen.

SONY DSC
Reageren is niet mogelijk.